2 november 2021 |  Diabetes

Blå november

Det är november. Vädret suger minsann men något fint som händer denna månad är att DIABETES lyfts upp. Och denna månad och detta år vill jag påpeka att det kommer bli maxat. Jag blir rörd när jag ser allas engagemang kring att lyfta diabetes och dess innebörd.

Jag hoppas med all innovation där ute, att det kommer att ske något verkligt genombrott under de kommande åren när det gäller korrekt utbildning och ökad medvetenhet. För mig ser det ut som att medicinska problem som diabetes eller onkologiska problem har märkts som något ”du kan bara få det, du vet att det är normalt”. Speciellt nu när vi kan se vissa lobbygrupper eller åtminstone intressegrupper som främjar och hyllar fetma som ok, vilket gör mig orolig.

saramobäck

Jag vet att det kommer hända många aktiviteter just den 14 november som är World Diabetes Day och har redan sett att butiker, affärer och olika branscher lyfter diabetes redan nu vilket är TOPPEN!, men kanske inte alltid på rätt (eller korrekt) sätt. För det finns trots allt mycket okunskap och dessa typer av ”reklam” blir jag också lite orolig för. Att det ska öka på okunskapen kring att det inte är socker som är farligt för en typ 1 diabetiker.

Men i det stora hela, fler stora företag, influencer och andra som har stor inverkan behövs för att lyfta Diabetes som en sjukdom där det behövs hända något inom. För, diabetes är inte roligt och det är en sjukdom som tar alldeles för mycket kraft och energi.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram