26 augusti 2018 |  Event

Barndiabetesfonden

I lördags var Barndiabetesfondens lokalförening Stockholm på plats under Hammarby Fotbolls Familjedag för att informera om Barndiabetesfonden och typ 1 diabetes!

Jag tog tillfället att besöka Barndiabetesfondens tält för att dels träffa de engagerade personerna bakom fonden samt även höra om deras koppling till diabetes och hur framtiden ser ut. Det var ett gratis evenemanget och var öppet för alla! hur bra!

Det fantastiska teamet som var på plats för att informera om Diabetes typ 1!

Det var en så härlig lördag hos Barndiabetesfonden. Det är ett stort engagemang bland de som arbetar bakom Barndiabetesfonden och jag vill verkligen lyfta upp denna organisation och dessa personer. Deras arbete är otroligt viktigt och att få prata och diskutera under detta evenemang var väldigt inspirerande för mig. Vi pratade bland annat om hur familjer med barn som har diabetes typ 1 tar på familjernas krafter och energi, vilka hjälpmedel som finns, hur sjukvården kan bli bättre, hur man kan programmera sina egna kalkyler och appar där man kan följa sitt barns blodsockerkurva, framtiden, hur vi ska få fler att engagera sig och donera pengar och en mycket annat! 

Jag anser att alla ni som har Diabetes borde själva bli medlemmar och/eller donera pengar till Diabetes innan ni kan tala om för era medmänniskor att donera pengar. Vi är ca 50 000 personer i Sverige med typ 1 diabetes. Om alla vi enskilda personer blir medlemmar blir det ett stort steg i rätt riktning. 

Det är även en viktig aspekt att synas och höras, precis som lokalföreningen i Stockholm gör. Att visa, informera och lära ut hur det är att leva med diabetes är viktigt. Viktigt för att få andra som inte har någon koppling till Diabetes att förstå att livet med diabetes inte ”bara” är att äta och ta en spruta. 

Jag tycker generellt att vi kan bli bättre på att engagera oss, donera, bli månadsgivare. Det behövs för att forskningen ska gå framåt!

Bli medlem du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram