13 april 2017 |  Recept

Bananbröd med en tvist

Nu var det länge sen som jag gjorde bananbröd. Det går verkligen i cykler vad som jag är sugen på och det är perfekt att ta tillvara på ingredienser när det i mitt fall fanns en ganska så brun banan i köket som var nära på att hamna i soporna. Jag gjorde detta bananbröd med en liten tvist. Jag hade även i en riven morot. Det går ju som sagt att variera sig i all oändlighet och det finns nog inget recept som är bättre eller sämre. Det handlar om i mitt fall vad som finns hemma och vilka smaker som jag gillar. 

Men för att göra just detta bröd som ni kan skåda behöver du 1 banan, 3 ägg, 1 tsk bikarbonat, 3 dl valfritt mjöl (jag blandade bovete, havremjöl och kokosmjöl), 1 dl fil, 1 riven morot och kanel. Blanda ihop alla ingredienser väl och se till att mosa bananen väl så slipper du lumpar av banan. Lägg smeten i en brödform med bakplåtspapper, grädda i ca 30 minuter på 175 grader. Jag strödde även på solrosfrön innan jag skjutsade in den i ugnen!

Låt svalna innan du skär i brödet. Dessa skivor tycker jag ska serveras med en massa smör och ost! 

Lättbakat och passar nu till påsk om du får lite tid över och du kan lätt bjuda på en riktigt god fika som är nyttig men ändå söt.

To make this fabulous bread you will need:

1 banana, 3 eggs, 1 teaspoon baking soda, 3 cups flour, optional (I mixed buckwheat, oat flour and coconut flour), 1 cup yoghurt, 1 grated carrot and cinnamon. Mix all ingredients well and be sure to mash the banana well. Add the mixture into a loaf pan with parchment paper, bake for about 30 minutes at 175 degrees. I also sprinkled sunflower seeds before I drove it in the oven!

Let cool before cutting into the bread. These discs, I think should be served with a lot of butter and cheese!

Good luck!

/SM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram