20 januari 2020 |  Snacks

Bananbröd glutenfritt

God kväll! Hoppas ni har haft en bättre måndag än vad jag har haft. Jag sitter i detta nu med en skiva bananbröd/kaka och förbereder mig inför morgondagens möte med Barndiabetesfonden samt ett spännande (förhoppningsvis en framtida sponsor) möte på onsdag.

Det kan inte ha undgått er denna bananbröds ”hype” på sociala medier och det har inte varit något som lockat mig då jag inte är förtjust i just banan. Varm banan får mi mage att vända sig ut och in, haha! Men idag när jag fick syn på denna skapelse kändes det som ödet.

Handlade ingredienser på vägen hem och jag tackar mig själv för att jag gjorde det. För kors i taket vad gott det är!

Ingredienser:

100 g rumsvarmt smör
2 dl socker (här tog jag Icas sötrö)
5 mogna bananer
2 ägg
3 1/2 dl glutenfritt mjöl (jag tog Sempers)
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°C.
Smöra och mjöla en brödform, ca 1 ½ liter.
Skala och mosa fyra av bananerna. Vispa smör och socker poröst (svårt tt få det poröst med strö men blanda väl!) med elvisp. Vispa först ner äggen och sen de mosade bananerna.
Blanda alla torra ingredienser och vänd ner i smeten. Rör till en slät smet. Häll över i formen. Skala och dela en banan längsmed. Lägg med snittytan uppåt på smeten. Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter tills brödet är gyllene. Låt svalna och skär i skivor. ÄT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram