27 augusti 2021 |  Helg

Balanserad livsstil

Jag har fått så många meddelanden och kommentarer kring just det här med att välja eller välja bort olika typer av ingredienser/maträtter osv och jag har full förståelse för om man väljer en typ av kosthållning som passar individen bra.

Mindre svårt att förstå varför att en person ska gå på någon form av diet eller dylikt om det inkluderar en kost som man inte riktigt gillar eller uppskattar.

I en balanserad och hållbar livsstil ska det finnas plats för allt, både gröna smoothies och vin. Det ena behöver aldrig utesluta det andra och det viktiga är att du känner efter och gör medvetna val. Njut av din efterrätt eller mat när du äter den, annars är det totalt bortkastat. Detta är också hållbart trots diabetes.

Att diabetes ibland kan vara svårt och frustrerande behöver jag väl knappt säga igen men jag vill poängtera att det kommer ta tid att lära sig, lära känns sin kropp, sitt blodsocker och hur mycket insulin som behövs till olika typer av maträtter. Men det kommer vara värt för resten av livet om du lär dig för det går. Det går att som diabetiker äta en pizza, äta lite godis ibland eller skjuta upp lunchen två timmar utan att det ska innebära stora besvär.

Nu är det fredag och trots att regnet öser ner ska jag få in två st aw efter jobbet! Det ska bli riktigt roligt och jag är redan nu taggad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram