17 september 2018 |  Diabetes

Balans

Igår tog jag en kort promenad när mörkret hade lagt sig och det var en ganska så tom atmosfär. Det var inte många ute och det kändes ganska så ödsligt, nästan obehagligt. 

Jag får en hel del frågor om jag alltid har bra blodsocker och svaret på den frågan är Nej. Till stor del hjälper appen till med att säga till när det är på väg upp eller ner, vilket gör att jag förhindrar höga blodsockervärden samt att jag i pricnip slipper känna av en känning. Trots att Guardian Connect hjälper mig i min vardag så går jag otroligt mycket på min känsla som jag har i kroppen. Jag tror på en balans. En balans i vardagen där jag inte behöver fundera och lägga så stor energi på min sjukdom. 

Jag tror även att dessa pilar kan göra en förvirrad också. En pil ner som i detta fall visade sig la jag inte så stor kraft på då jag inte kände av ett sjunkande blodsocker. Väntade 15 minuter och när jag väl kom hem hade jag ett blodsocker på 7. Alltså, jag kan inte reagera och ta action för varje liten pil som visas. Då hade jag nog blivit mer eller mindre galen. 

Så, varje ny och modern teknisk hjälp som diabetiker kan få ta del av innebär även ett större ansvar för den enskilda individen. Jag måste som min egna bästa vän ta hänsyn till hur jag faktiskt mår och kan inte till 100% lita på pilarna även om de hjälper till otroligt mycket vissa gånger. Men som i detta fall, i går kväll, visste jag att en pil ner inte sa så mycket. Jag lät det vara och det var tur att jag inte stressade upp mig i onödan. För energi som tar min energi försöker jag att undvika så gott som. 

Är jag rörig? Förstår ni mig?

Hur gör ni? Tar ni action för varje liten pil, ner eller upp?

/Sara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

A few hours in Copenhagen and I guess this is the first time (in my 22 years as a t1) I’ve got it all! Sugar, enough insulin, cannulas, and well - myself put together 💙✌🏻 ...

Have had many conversations this week about diabetes and eating disorders. It’s, as you know, very common. It is also frightening how little we know, how can we avoid more people being affected, improvements in healthcare and what or how should we reduce the pressure and stress around food for people with diabetes?

What I do know is that I need to be around people who don’t have diabetes, eat food, enjoy life, - has helped me. Because that’s how life should be, even if I live with an illness that requires round-the-clock care 🫶🏻
...

Följ mig på Instagram