22 oktober 2021 |  Blogg

Att ta för givet

Igår var dagen kommen. Stenten skulle tas ut på eftermiddagen och jag har nog inte insett vad det har ställt till med. Stenten har suttit från början av njuren till botten, där den har legat mot min urinblåsa och tryckt. Detta har skavt men också till det värsta. Jag har varit och känt mig kissnödig hela tiden. Jag har sprungit på toa mellan jämna mellanrum, sprungit hem akut för att försöka hinna till toaletten och upplevt stunder i kollektivtrafiken som jag önskar ingen ska behöva uppleva.

Jag var nervös när jag gjorde entre på sös. Hur fasiken skulle detta gå till. 30 cm plastsak skulle nu ut via mitt urinrör.

Det var en så himla trevlig sköterska som tog emot mig. Jag berättade att jag var nervös och då förklarade hon hur allt skulle gå till. Jag fick lägga mig i en gynstol, hon smetade på ”tandläkar” bedövning vid urinröret och då kom tårarna. Jag kände mig så liten, ensam och helt utelämnad.

Det kändes skit. varför jag? Sköterskan var så gullig och hämtade en annan sköterska som skulle hålla min hand under tiden. Började skratta och tänkte att ”fasiken vad larvigt allt blir nu”.

Läkaren kom in, jag fick hålla handen i en otroligt rar sköterska som fick mig att börja skratta och stenten togs ut på någon sekund. Allt gick bra och det var som en tungt stenblock lämnade mitt hjärta.

på kvällen mötte jag upp min äldsta vän. Stina som jag lärde känna på dagis (förskola?!). Vi skrattade åt gamla minnen, hur livet förändras och jag firade även att jag typ är frisk nu!

Idag när jag vaknade tog jag en promenad precis innan jobbet. Jag kände mig fri på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Bara det att jag inte kände panik över att bli kissnödig efter 200 meter men också att en så ”liten” sak kan vända upp och ner på livet. Jag log stort för mig själv och ännu en gång komma på mig själv att aldrig mer ta saker och ting för givet längre. Att jag nu äntligen kan släppa det som ställde till det för mig för 2 år sedan då jag först besökte akuten.

Jag är fri nu? Frisk?

Vad eller hur man nu väljer att definiera detta så är känslan i kroppen oslagbar. Och det är fredag! Solen lyser och livet känns bannemej helt fantastiskt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram