1 september 2022 |  Mat

Att kunna vara sig själv

Jag tror kanske det kommer med åldern, men något som jag uppskattar är när jag kan vara mig själv, precis som den jag är tillsammans med mina vänner, kollegor, familj osv. Speciellt när det kommer till vänner. Jag har några få, kan räkna på en hand, som jag känner mig 100% bekväm tillsammans med och jag har avslutat några relationer där det inte känts helt bra.

Igår efter jobbet promenerade jag bort till Emma och sin killes nya lya! På Östermalm. Herregud.

Lägenheten var minst sagt DRÖM och efter att jag nästan börjat tjuta av avundsjuka (positiv avundsjuka) så hällde hon upp ett varsitt glas rödvin och oliver.

Kolla. VINKYL! En sån ska jag med ha i mitt nästa boende. Nu, tyvärr är mitt kök alldeles för litet.

Vi lagade mat tillsammans och bara myste. Jag lärde känna Emma i ett litet rum på SCÄ. Året var 2017. Vi var båda sjukskrivna pga ätstörning och det tog ett tag efter att vi båda ”gått klart” innan vi återupptog kontakten. Jag är så glad för det. Emma är en person jag helt kan vara transparent med. Hon är den jag kan vara helt öppen mot och inte bara när det kommer till matproblematiken (som ibland kan komma tillbaka) utan om allt.

Vi är båda friska idag och det är skönt att kunna skratta åt allt. Att ingen av oss känner någon skuld, skam eller prestationskrav.

Vi satt i några timmar, pratade om politik, lägenheter, vilka lampor som är snygga och hur vi ska klä oss i höst. Och såklart, allt runt omkring. En helt perfekt onsdagskväll tillsammans med bästis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

After a terrible cold, I took a break (not easy but I tried!), and experienced the effect of taking it cool - blood sugar was anything but stabile 🫠 But! Finally I’m back in routine and it feels incredibly wonderful 🔥💙

#diabetes #diabetic #t1d #t1dlookslikeme #t1dawareness #öppendiabetes #dexcomg7 #dexcomwarrior
...

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram