13 maj 2021 |  Mat

Att äta pizza som diabetiker

Jag kände en sån glädje när jag vaknade i morse. En ledig dag, solen skiner och jag hade storslagna planer!

Tog en promenad innan frukost för att suga in att våren är här! Man är ju så jäkla svensk haha. Sen bröt det loss. Fick tag i min brorsa som inte alls kände samma glädje. Jag började gråta och såg dagen rinna ur fingrarna. Jag fick mens igår om det är till mitt försvar.

30 minuter senare ringde han tillbaka. Mina planer att strosa runt djurgården gick inte igenom och han gick med på att gå mot gamla stan. Mina tårar torkades snabbt och hans humör lättades upp efter en öl och en burrata macka!

Nöjd tjej!

Vandringen fortsatte och vi hamnade på Kastellholmen! Jag älskar verkligen den pittoreska ön. Vädret var gudomligt, vi mötte leende människor och vi skrattade om och åt livet!

Tillbaka mot Skeppsholmen för att leta efter lunch och troligtvis ett till glas av något smarrigt. Gick inte som vi ville då det var fullt överallt.

Blodsockret sjönk efter otaligt många steg och på Strandvägen blev den en sån här goding haha!

En selfie på djurgårdsbron med min andra halva !

Vi slog oss ner på sjöcafet, beställde in en glutenfri pizza. När jag äter pizza delar jag upp insulin-dosen. Alltså, halva dosen innan och halva dosen ca 2 timmar senare. Det är för att jag vet att blodsockret kommer höjas lite senare. Testa. Det fungerar alldeles utmärkt!

och ja. Pizzan har nog aldrig smakat så bra

Nej men haha ja.

Vi tog båten tillbaka i solen

Efter ytterligare en promenad hemåt stannade vi för att svalka fötterna. Tanken var egentligen att bada men vattnet var så satans kallt! Så det fick räcka med fötterna

Dagen blev tillslut så himla bra. Victor är den person som står mig allra närmast, han får mig att gråta lika fort som han får mig att skratta. Han är min bästa vän. Det han nog inte vet om är att han får mig att släppa alla tankar kring ”ångest” eller kanske mer oro kring allt som jag under dagarna kan gå och grubbla om och kring. Det är fint.

Nu är jag hemma igen och ska ta en dusch innan jag slår mig ner i soffan för att varva ner. I morgon jobbar jag igen innan det blir helg. Skönt med ett break mitt i veckan. Fler sånt tycker jag! Och fler soliga dagar vill jag med ha!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram