28 juni 2022 |  Recept

Att äta när man är hungrig

Jag vet inte om ni är som jag men när det är varmt ute som det är nu (runt 30 grader) blir det påtagligt att jag inte blir hungrig på samma sätt som resten av årets härliga månader. Då jag har en sjukdom som påverkas av bland annat mat och rutiner men även en bakgrund inom ett ohälsosamt beteende kring mat vet jag att det är viktigt för mig att få i mig dagens alla mål. Det kanske låter helt konstigt men för mig är det viktigt att inte hamna ur balans.

Egentligen skiter jag i när på dygnet jag äter bara att jag äter. Igår när jag kom hem var jag så osugen på allt. Men när solen hade försvunnit från min balkong och det gick att sitta där utan att svettas kom hungern! Och då gjorde jag denna fantastiska måltid! Vegetarisk och glutenfri. Går såklart att göra vegansk om man byter ut creme fraiche mot vegansk.

Något jag lärde mig igår var att Balthazar gillar bönor?! haha

Vita och svarta bönor, olivolja, basilika, salt, peppar

Som mixades ihop till en smet

På med creme fraiche på tortilla- eller majsbröd

Serverade detta med en tomatsås jag gjort för några dagar sen men går såklart att bara köpa en färdig!

Du behöver:

1 paket glutenfria tortillabröd alternativt majsbröd
1 burk crème fraiche
300 g svarta bönor
300 g vita bönor
Olivolja
Färsk basilika
Riven ost
Salt, peppar och chiliflakes
Smör att steka i

Skölj av dem förkokta bönorna. Häll dem i en bunke tillsammans med färsk basilika, en skvätt olivolja och kryddor.

Mixa sedan med en stavmixer. Sätt på pannan med smör i. Förbered ett bröd med ett lager crème fraiche, bönröran och riven ost.

Lägg brödet i pannan och lägg sedan på ett bröd som ”ett lock”. Låt osten smälta ihop bröden och vänd försiktigt efter några minuter.

Skär sedan upp i tårtbitar av de stekta quesadillasen. Ät genast!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram