27 november 2020 |  Blogg

Återbesök och en stressad macka

Idag hade jag en tid hos min läkare på urologen. Det var länge sen sist och jag har gått i väntans tider att få ett besked om vad som ska göras eller inte göras. Som ni ser var jag kanske en aning nervös och stod inne på sös och åt en macka i farten. Herregud. Den ser inte god ut men jag lovar, osten därunder smakade fantastiskt!

Som ni vet fick jag en blodförgiftning och en extrem infektion i min vänstra njure i somras. Som ledde till sjukskrivning och en kateter från ena njuren. Det var bland det värsta jag varit med om och jag förstår inte nu i efterhand hur jag kunde hålla ihop. Eller det kanske jag inte gjorde? Minns en morgon hemma hos mina föräldrar. Jag hade sovit kanske 3 minuter, pga smärta, kliver upp och ska koka kaffe. Där brast det. På altanen där mamma sitter och njuter av solens morgonstrålar.

Nåväl, va fan hade jag gjort utan min familj? Vad hade jag gjort om pappa inte kommit upp till Sthlm för att hämta hem mig? hur hade jag klarat mig på sjukhuset om min brorsa inte kommit med en stor och varm kram?

Så, jag var på återbesök och jag vill att de ska ”ta bort” (=operera bort) det som är ”fel”. Det som är fel är att det ligger en tunn jäkla blodkärl i vägen, så om jag dricker mycket på en gång så kan det leda till stopp. I korta drag för det är mer invecklat än så.

När min fantastiskt trevliga läkare säger att det blir en operation i början av nästa år kom tårarna. Av glädje och nog av en gnutta nervositet. Vi skrattade och han pekade på skärmen hur det skulle gå till. Läskigt men viktigt att göra detta. Blev lugn och kände att detta jävla skit år kommer resultera ett glädjande 2021. Allt kommer bli bra.

Det är fredag och solen skiner!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram