26 oktober 2020 |  Mat

Asiatisk fondue, dry martini och årets sista grillning

Helgen gick alldeles för fort och det känns konstigt att välkomna ny vecka och måndag. Helgen har varit så underbar och jag vill dela med mig av vad som hänt!

I fredags efter jobbet mötte jag upp några av mitt älskade ”AW” gäng som ni kanske hört om förut. Först tog vi ett glas på Crazy Horses (vem döper ett ställe till det, haha) för att sedan gå till Pings Sakura där man får in mat som man sedan ”doppar” i olika grytor, oljor osv. Sjukt bra koncept! Gå dit om ni kan!

I lördags åkte jag och brorsan hem till Norrköping för ett dygn hos mamma och pappa! Så underbart att för varje gång jag åker dit, har det hänt mycket i och med årstiderna. Nu var vindruvorna, som växer vid huskanten, mogna och så GODA! Åt rejält kan jag tala om 😉

Efter att jag varit en sväng förbi affären för att handla ingredienser till ett bröd (som ni ska få se under vekan) samt oliver till vår nya favoritdrink!

Nämligen, Dry Martini!

Vem hade kunnat tro att jag skulle ha dry martini som en av favoritdrinkarna? Inte jag i alla fall!

På kvällen tände fart på grillen! Alltså hur mysigt att grilla på hösten?! Varför gör ”man” inte det mer ofta?

Hahah!

När det blev för kallt och väntan var enorm då hungern kom som ett brev på posten, drack vi vin och tog selfies!

Lamm och potatisgratäng. Nej men hej då vad gott!!!

Det smalt i munnen. Pappas mat är nog det godaste jag vet. King i köket!

Lite komiskt att några timmar senare frågade jag om pappa tog insulin till maten. Ingen av oss typ 1 diabetiker hade inte tagit en droppe insulin, haha! Och båda hade bra värden. Jag tog faktiskt inget insulin senare heller. Hur sjukt att kroppen beter sig olika.

I söndags blev det pangfrulle med våfflor som jag visade igår och därefter åkte vi till Rejmyre, Regnaren där vi har vårt fiskvatten. Eller Kräftvatten kanske man säger. Båten som vi ror ut med för att fiska kräftor skulle tas upp på land nu inför vintern.

Medan brorsan öste vatten stod jag och njöt av miljön, skogen och den friska luften!

Så underbart att komma ut i skogen, helt ensamma och så fridfullt!

Efter denna tur var det dags att ta tåget tillbaka till Stockholm! Tack tack tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Diabetes affects everyone differently, but it also affects the people close to it daily too.

For me, communication with my family and to my friends has meant a lot. To feel that I don’t have to feel guilty for feeling certain emotions, that I can call at any time of the day without getting complaints, to ask for a hug and get a huge amount of love in return. That to me is so important.

Eating disorders are one of the most common psychiatric disorders in people with type 1 diabetes, with a prevalence twice that of individuals without diabetes. But! There is hope! And you are the expert, and no one is perfect ❤️
...

Diabetes. We don’t always go hand in hand, but sometimes we do ⚡️ And then, you can count on me 🔥💙 ...

Följ mig på Instagram