19 februari 2018 |  Diabetes

Artificiell bukspottkörtel

En utav anledningen att jag åkte till USA var för att spela in några filmsekvenser för en app som heter Sugar IQ. Den kommer dessvärre enbart att släppas i USA och jag håller tummarna för att det går så bra att vi här i Europa får ta del av denna app. Appen ska vara en unik lösning och ge diabetiker meningsfull information som kan hjälpa till att få en ökad frihet. 

Dagen började tidigt torsdag morgon. Jag blev hämtad vid 6 för att åka till platsen där vi skulle spela in. Om jag var trött? En aning.   

Trött och osminkad och så glad att det fanns nybryggt kaffe i väntan på min skjuts!

Hade ingen aning om vart jag skulle åka men visste att det skulle vara ett Scandinavisk kafé. Inte visste jag att ägaren var svensk och att de körde all in på svenskt mat. Det var så himla mysigt fik och man kunde handla allt från lösgodis, kalles kaviar, skagenröra, svenska ostar, knäckebröd, kryddor m.m.

Det var ett stort men härligt team som jag skulle få jobba med. Bland annat denna man som var ”hjärnan” bakom allt och ville varje gång vara med i mina selfies. Haha. Har nog ca 50 bilder med honom. Så härlig!

Fick ett eget rum där jag bytte om och blev sminkad. Vilken lyx! Det gjorde ingen skada att sminkösen var lika flamsigt som jag

Första delen filmades inne på kafét. Här tillsammans med Maureen (till vänster) som jag kom väldigt nära i slutet av dagen.

Action!

So much fun!

Inför akt 2 bytte jag om och fick fina lockar!

Det var en scen där pizza skulle beställas och ätas!

Lite coca cola mellan tagningarna. OBS!

Det roddades och styrdes om en massa vilket var intressant att se. Så många personer bakom som man egentligen aldrig riktigt får se vilket är synd. Det hela hade aldrig fungerat utan alla fantastiska och drivna personer

Sista akten var nog alla mer eller mindre helt slut och det märktes då det inte gick att hålla en allvarlig min. Därmed många omtagningar, haha

Dessa tre tjejer vad med mig under hela dagen och det hade aldrig gått utan dom. De skulle alla spela mina vänner men det hela slutade med att vi 

Jag har inte fått någon tidsram om när det som spelades in kommer att visas men så fort jag vet så kommer bloggen vara prio 1. 
Att arbeta så tätt med ett team har varit en upplevelse som jag mer än gärna upplever igen. Produktionsteamet och Medtronic-teamet som var på plats gjorde ett professionellt arbete och jag skrattade så mycket under hela dagen. Det är alltid väldigt inspirerande att arbeta med ett företag och personer som är drivna och vill göra sitt bästa!

Men åter till appen. Den har fått namnet Sugar IQ och den ska fungera som en articifiell bukspottkörtel. 

Så här säger Medtronic själva om appen:

Sugar IQ-appen upptäcker beteenden som hör samman med glukosmönster som kommer ge personliga meddelanden i realtid för att hjälpa personer med diabetes att förstå hur en viss åtgärd och vana påverkar deras glukosnivåer.

Med sugar IQ appen kan diabetiker följa specifika åtgärder som rör t.ex. mat Sugar IQ kommer att hjälpa till att upptäcka effekterna på sina personliga glukosnivåer.

Den information som finns just nu att ta del av finns här. 

För mig låter det väldigt bra och jag vet att det finns liknande appar som har ungefär samma syfte. Det handlar för min del att känna sig bekväm i ett system som är till för att hjälpa och underlätta 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram