2 november 2021 |  Helg

Antivaxxare

Hur gott är det inte med en grillad korv? Passar så otroligt bra och kanske lite deppigt att jag inte kan äta brödet men det är liksom korven jag vill åt. Med senap. Bara. Superviktigt!

Här i stunden var jag påväg till en dejt. Vi skulle ses vid 15 och vi skulle dricka vin och då är det alltid bra att ha något i magen! 🙂

Vi sågs på Haymarket och det är ett ställe jag fullkomligt älskar. Stämningen, servitörerna, musiken, människorna, ja, allt.

Perfekt dejtställe också! Blir inte så stelt och konstigt då.

Dejten var bra. Inte mer än så tyvärr. Träffade upp fantastiska Emma dagen efter för uppdatering under en lunch på O’learys som också är ett härligt ställe. Älskar kontrasterna.

När jag skulle återberätta hur min dejt var fick jag en tankeställare. Han nämnde under kvällen att han inte tror på vaccin. Jag blev ställd och sa rätt ut att ”du är galen”.

Då vi hade så trevligt ville jag inte förstöra vår dejt men inte heller min lördag med att bli upprörd över vaccinfrågan utan vi satte punkt på den frågan ganska så direkt. Men, då jag aldrig varit i denna situation förut (det är ju nytt) vet jag fortfarande inte hur jag ska reagera.

Att inte ta vaccinet är för mig obegripligt. Världen har ju kunnat öppna upp igen för att många människor har vaccinerat sig. Vaccinet skyddar oss från att bli sjuka och minskar också risken att vi smittar andra. Det bidrar till att minska smittspridningen i hela samhället på sikt, vilket är nödvändigt för att vi ska kunna gå tillbaka till normala liv.

I denna fråga kan jag acceptera att vaccinet inte är tvingat utan vi väljer själva. Jag kan försöka förstå att vi är alla olika och tror på olika saker, men, fan, varför vara så dum och ”oklok” att inte ta vaccinet?

Vi har bestämt en dejt nr 2. Men eftersom jag inte kan släppa att han inte vaccinerat sig kommer jag behöva säga något. Avboka liksom. Ska jag behöva skriva till detta på Tinder? Att jag har som krav att min blivande partner måste ha vaccinerat sig?

Eller så förblir jag singel. The crazy cat-lady som älskar att äta grillad korv med senap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Följ mig på Instagram