14 april 2020 |  Diabetes

Ångest, rödvin och choklad

Idag var det jobb på schemat och det har bockats av möte samt lite korr av text till en artikel som kommer komma i nästa nummer av Sticket (Barndiabetesfondens tidning)! Jag har haft en konstig känsla i magen och har verkligen funderat vad det kan bero på. Ni vet när det finns en känsla av nervositet eller något som stör. Ångest kanske? Ja, i morgon på förmiddagen har jag tid för magnetröntgen av mina njurar.

För att ”lindra” den känslan tog jag en liten promenad via gamla stan och trots blåsten var det väldigt skönt att få komma ut. Frisk luft har alltid varit en hjälp samt doft av vatten (hav).

Jag skulle möta upp Filippa som jag lärde känna på en random aw i höstas och vi klickade så bra. Cavabaren som alltid brukar vara fullsmockat, jag klev in och blev deras första gäst. Konstigt men ändå skönt. Nu när det är som det är.

Och herregud vad trevligt vi hade det! Vi peppade varandra och jag fick så jäkla bra energi av henne och min röntgen i morgon glömdes bort! Det var så skönt. Att få tänka på annat och inte sylta in sig själv ensam hemma bland alla tankar.

Köpte även med mig lite choklad då jag vet att speciellt rött vin får mitt blodsocker att sjunka. Då är alltid choklad en räddare i mitt fall!

Jag är hemma nu och det känns så mycket bättre. Jag ska göra en magnetröntgen i morgon för att de ska kunna se hur ”stora” eller hur ”illa” det är. Om det är sämre än de trott ska jag få börja på en behandling men om inte är det bara bra! Jag lovar att uppdatera er om hur det går såklart och förklara, det känns lite luddigt allt men jag försöker bara att bearbeta det själv en aning först. Vet inte riktigt hur jag ska tänka/göra/vara.

Får dock inte äta något innan vilket innebär att jag inte får äta frukost. Får jag ens dricka kaffe? Kanske ska googla? Eller skippa det? Ja, nu ska jag i alla fall njuta av lite choklad i soffan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I get a lot of questions why I run, expose myself to hard races and train when it is possible to sit down in a comfy sofa (😘)

I don’t have a good answer to it except that I want to be strong and a receipt that it is possible despite t1 diabetes.

Summer for me has in recent years not gotten the star shine it should.
2020 I got sepsis, got very sick and hospitalized all summer. Was discharged with a catheter for one kidney and thus half man half woman for a few months.
In 2021, I had surgery for what had caused my sepsis. Östling’s kidney.
In 2023 I had to cancel my vacation, go straight to the emergency room and hospitalized for more than 2 weeks due to an infection in the kidney that caused a lot of pain, tears and a resignation I didn’t think I could handle.

None of this is related to T1 diabetes and nothing I could have done differently to avoid.

Despite that, I was determined. Copenhagen Half Marathon 2023, Stockholm Marathon 2024, what’s next?

There are obviously more diseases than diabetes but life goes on and there are a lot of positives in life that you have to take advantage of 🫶🏻❤️
...

How about a natural skin this summer! bare Minerals complexion rescue All Luminizer Mineral 💕
Moisturizer, skin tint and spf 20, all in one from @bareminerals ⭐️ we will all be stars with this (and have a healthy-looking glow) 🤍
...

Följ mig på Instagram