14 april 2020 |  Diabetes

Ångest, rödvin och choklad

Idag var det jobb på schemat och det har bockats av möte samt lite korr av text till en artikel som kommer komma i nästa nummer av Sticket (Barndiabetesfondens tidning)! Jag har haft en konstig känsla i magen och har verkligen funderat vad det kan bero på. Ni vet när det finns en känsla av nervositet eller något som stör. Ångest kanske? Ja, i morgon på förmiddagen har jag tid för magnetröntgen av mina njurar.

För att ”lindra” den känslan tog jag en liten promenad via gamla stan och trots blåsten var det väldigt skönt att få komma ut. Frisk luft har alltid varit en hjälp samt doft av vatten (hav).

Jag skulle möta upp Filippa som jag lärde känna på en random aw i höstas och vi klickade så bra. Cavabaren som alltid brukar vara fullsmockat, jag klev in och blev deras första gäst. Konstigt men ändå skönt. Nu när det är som det är.

Och herregud vad trevligt vi hade det! Vi peppade varandra och jag fick så jäkla bra energi av henne och min röntgen i morgon glömdes bort! Det var så skönt. Att få tänka på annat och inte sylta in sig själv ensam hemma bland alla tankar.

Köpte även med mig lite choklad då jag vet att speciellt rött vin får mitt blodsocker att sjunka. Då är alltid choklad en räddare i mitt fall!

Jag är hemma nu och det känns så mycket bättre. Jag ska göra en magnetröntgen i morgon för att de ska kunna se hur ”stora” eller hur ”illa” det är. Om det är sämre än de trott ska jag få börja på en behandling men om inte är det bara bra! Jag lovar att uppdatera er om hur det går såklart och förklara, det känns lite luddigt allt men jag försöker bara att bearbeta det själv en aning först. Vet inte riktigt hur jag ska tänka/göra/vara.

Får dock inte äta något innan vilket innebär att jag inte får äta frukost. Får jag ens dricka kaffe? Kanske ska googla? Eller skippa det? Ja, nu ska jag i alla fall njuta av lite choklad i soffan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Do I really have to live with this for the rest of my life? When I went for a run this morning, my sensor alerted

Low blood sugar

It usually doesn`t affect me, because I know my body and I know my diabetes.

But out of nowhere came the thought "Should it be like this for the rest of my life".

Should I always have to hear the alarms that come from time to time, should I always have to think about what I eat, should I always have to walk around with sugar in my purse

Today, I`m tired of this. I`m fine, just thought that I would share this with you ❤️
...

Focus 🥂 ...

I want to talk about something that might give some perspective.

The only thing we know is what is in front of us right now. That is why it is so important to never take our time for granted and to focus on life here and now.

And also remind ourself what a blessing it is to actually live and wake up to a new day 💕

Don`t let your diabetes become something that creates problems or obstacles that limit your life. There is so much beauty in life! I know it’s not easy everyday but just a loving reminder 💕🤍💙
#t1d #t1dlookslikeme #öppendiabetes #diabetes
...

WOW!!!

I’m surrounded by such amazingly talented, inspired women and I’m so glad we’re on the same team! this is from last week’s digital training that was a success 🤩🙌🏻❤️
...

Följ mig på Instagram