29 december 2017 |  Diabetes

2017

När jag fick frågan om hur mitt 2017 har varit sa jag slentrianmässigt att det har varit det värsta året någonsin. När jag väl sa det, fick jag en konstig känsla och tog snabbt tillbaka det. För det har varit ett otroligt viktigt år att genomgå. 

Jag började året med att vara arbetslös då jag gick in i väggen. Jag jobbade alldeles för mycket, tränade för mycket och levde i en vardag som jag egentligen bara ville ta mig ur. Jag flydde från verkligheten. Jag tog beslutet i februari att sjukskriva mig då jag inte hade ork att börja nytt jobb. Jag fick på papper att jag var sjuk i ätstörning. Jag minns första dagen hos min behandlare, en regnig måndag. Jag sa att jag skulle behöva gå tidigare då jag hade en viktig arbetsintervju inbokad. Jag var stressad, nervös, orolig och sjuk. Jag gick aldrig på intervjun. Jag la hela mitt liv i min behandlares händer. 

Det var tufft att erkänna för mig och för alla andra som står mig nära att jag behövde hjälp. Det var mycket tårar. Men även mycket hopp om framtiden, skratt och lärande. 

Hela den här processen gjorde att jag fick nys om livet igen. Jag bröt med nästan hela min vänskapskrets, hittade nya vänner som jag idag älskar, fått ett jobb jag älskar och det viktigaste av allt, jag har hittat tillbaka till livet. 

Trots att jag var sjukskriven större delen av året kan jag idag, såhär två dagar innan nyår, säga att det har varit ett värdefullt år. Ett år som jag kommer att blicka tillbaka på som något hemskt men så otroligt viktigt. Utöver den här delen blev jag Medtronic’s ansikte utåt, speciellt för Guardian Connect, varit på EASD i Lissabon, i Amsterdam, Paris, varit med i podcast och pratat om hur det är att ha diabetes i Sverige, haft många spännande skype-samtal med Medtronic’s huvudkontor i USA som ledde till att de reste hem till mig för att göra en fotografering som visar hur jag lever med min CGM. 
För att inte glömma det största av allt. Diabetesgalan. Det var en stor dag och jag fick äran att vara med i influensers corner. Det glädje mig att ni kom fram och berömde mig för det jag gör. Det var så mycket kärlek och det går inte att beskriva hur magiskt det var att få vara en del av något som stödjer forskningen kring diabetes. 

Jag ser fram emot 2018. Inga nyårslöften mer än att göra det jag mår bra av och prioritera min hälsa före allt annat. Resten kommer av sig själv. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

I was invited to hear about research on type 1 diabetes (and type 2 diabetes) this weekend.

As much as half of all cases, t1, are diagnosed in adulthood, and there is a need to understand the factors that contribute to the development of type 1 diabetes in adults. The lower heritability in adults suggests that environmental factors play a greater role in the development of the disease in adults than in children. They also highlighted the need for further research to identify environmental factors that contribute to type 1 diabetes in adults.

And, of course, lots of important information on how to make transplanted beta cells survive 💙
...

Someone told me that Diabetes is not a barrier but a different path that brings lessons on strength, resilience, and the significance of self care 💕
Over the years, with many lows and highs - I’ve learned to not expecting everything to be perfect all the time.
...

Följ mig på Instagram