29 december 2017 |  Diabetes

2017

När jag fick frågan om hur mitt 2017 har varit sa jag slentrianmässigt att det har varit det värsta året någonsin. När jag väl sa det, fick jag en konstig känsla och tog snabbt tillbaka det. För det har varit ett otroligt viktigt år att genomgå. 

Jag började året med att vara arbetslös då jag gick in i väggen. Jag jobbade alldeles för mycket, tränade för mycket och levde i en vardag som jag egentligen bara ville ta mig ur. Jag flydde från verkligheten. Jag tog beslutet i februari att sjukskriva mig då jag inte hade ork att börja nytt jobb. Jag fick på papper att jag var sjuk i ätstörning. Jag minns första dagen hos min behandlare, en regnig måndag. Jag sa att jag skulle behöva gå tidigare då jag hade en viktig arbetsintervju inbokad. Jag var stressad, nervös, orolig och sjuk. Jag gick aldrig på intervjun. Jag la hela mitt liv i min behandlares händer. 

Det var tufft att erkänna för mig och för alla andra som står mig nära att jag behövde hjälp. Det var mycket tårar. Men även mycket hopp om framtiden, skratt och lärande. 

Hela den här processen gjorde att jag fick nys om livet igen. Jag bröt med nästan hela min vänskapskrets, hittade nya vänner som jag idag älskar, fått ett jobb jag älskar och det viktigaste av allt, jag har hittat tillbaka till livet. 

Trots att jag var sjukskriven större delen av året kan jag idag, såhär två dagar innan nyår, säga att det har varit ett värdefullt år. Ett år som jag kommer att blicka tillbaka på som något hemskt men så otroligt viktigt. Utöver den här delen blev jag Medtronic’s ansikte utåt, speciellt för Guardian Connect, varit på EASD i Lissabon, i Amsterdam, Paris, varit med i podcast och pratat om hur det är att ha diabetes i Sverige, haft många spännande skype-samtal med Medtronic’s huvudkontor i USA som ledde till att de reste hem till mig för att göra en fotografering som visar hur jag lever med min CGM. 
För att inte glömma det största av allt. Diabetesgalan. Det var en stor dag och jag fick äran att vara med i influensers corner. Det glädje mig att ni kom fram och berömde mig för det jag gör. Det var så mycket kärlek och det går inte att beskriva hur magiskt det var att få vara en del av något som stödjer forskningen kring diabetes. 

Jag ser fram emot 2018. Inga nyårslöften mer än att göra det jag mår bra av och prioritera min hälsa före allt annat. Resten kommer av sig själv. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

@saramoback

Whether prepping for a special occasion, waiting for your sensor to warm 😘 (💙) or just looking to brighten your everyday look, this is a must! I am obsessed 🤩🧡

Ole Henriksen - Truth Banana Bright+ Instant Glow Moisturizer

@olehenriksen
...

Följ mig på Instagram